• Začiatok školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 bude v pondelok 4. septembra o 08:00 v priestoroch drevopavilónu.

            Prvý školský deň bude kratší - do 9:30. Poprosíme rodičov 1. stupňa, aby zabezpečili odvoz svojich detí zo školy.  V pondelok sa obed nepodáva. Strava v školskej jedálni začína od utorka 5. septembra. Školský klub detí začína tiež od utorka  do 16:00 v pôvodnom režime.

            Od utorka do piatku sa už postupuje podľa rozvrhu do 11. 15 ( 4 vyučovacie hodiny).

             

            Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na Vás všetkých v novom školskom roku. 

          • Rekonštrukcie počas prázdnin :))

          • Na našej škole sa ani počas prázdnin neoddychuje, ale aktívne pracuje. Staré osvetlenie vo všetkých triedach a chodbách sa nahradilo novými modernými a úspornými LED svietidlami.

            Niektoré priestory školy už bolo nutné vymaľovať. Steny a zariadenie v triedach pre žiakov zo zdravotným znevýhodnením sa v tomto čase ošetrili novými nátermi a taktiež tu pribudli nové podlahoviny.

            Vynovili sme tiež sociálne zariadenia v murovanom pavilóne.

            Teší nás, že aj niektorí žiaci sa aj počas prázdnin radi zapojili do rekonštrukcie, pomáhali nám s maľovaním stien aj lavíc.

          • Príjemné letné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            želáme dva mesiace oddychu, pohody a nezabudnuteľných zážitkov, načerpajte nové sily a stretneme sa opäť

            4. 9. 2023.

              

                                                                                                                               kolektív zamestnancov ZŠ

          • ORGANIZÁCIA konca školského roka 2022-2023

          • Milí rodičia a milí žiaci,

            je tu posledný týždeň tohto školského roka. Ešte pred tým ako dostaneme v piatok vysvedčenie, čaká nás veľa úloh. Musíme odovzdať učebnice, upratať triedy, zobrať si domov všetky veci. Žiaci II. stupňa ešte absolvujú Cvičenie v prírode.

            Už od zajtra ( teda od utorka 27. 6. 2023 a tiež v stredu a vo štvrtok) bude skrátené vyučovanie na 4 hodiny. V tieto dni bude prebiehať ešte prevádzka ŠKD a tiež prevádzka Školskej jedálne.

            V piatok odmeníme najúspešnejších žiakov školy, odovzdáme Vám vysvedčenia a rozlučíme sa s našimi deviatakmi. V tento deň už nebude fungovať ani ŠKD a ani Školská jedáleň. Vyučovanie v piatok končí o 10. 00. Prosíme, aby ste zabezpečili  odvoz Vašich detí zo školy.

             

            Ďakujeme.

             

            ZŠ Slatinské Lazy

             

          • Koncoročné výlety

          • Tradične najobľúbenejšou časťou školského roka sú pre našich žiakov posledné mesiace. Nielen preto, že sa venujeme veľa aktivitám vonku a na ihrisku, ale hlavne sa vždy roztrhne vrece s výletmi malými, ale aj väščími.

            Minulý týždeň sme sa vybrali do Bratislavy. Navštívili sme komentovanú prehliadku Bratislavského hradu - Historického múzea, tiež výstavisko Incheba a výstavu Cosmos. https://www.cosmosbratislava.sk/ Tá nás previedla históriou pilotovaných letov do vesmíru od ich začiatkov až po súčasné a plánované misie. Vznikla v spolupráci s americkou NASA a múzeum a vzdelávacie centrum Cosmosphere. Výstava obsahuje stovky originálnych artefaktov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet. A nakoniec sme spoznávali aj krásy Starého mesta.

            A dnes sme sa odhodlali vziať žiakov na Rafting na rieku Hron. Vodácka firma navode.sk nám zabezpečila komplexný servis,  aby náš zážitok bol čo najlepší a najbezpečnejší. Poskytli nám komplexnú výstroj (pre skúsených vodákov aj začiatočníkov): rafty, kanoe, pádla, vesty .  Žiaci boli spokojní a už teraz sa tešia na ďalší splav.

             

            Viac fotiek z výletov si môžete pozrieť na našom fb profile. https://www.facebook.com/zsslatinskelazy/

             

             

             

             

          • 70. výročie založenia DFS Dolina pri ZDŠ v Slatinských Lazoch

          • 17.06.2023 sme si pripomenuli 70. výročie založenia DFS Dolina pri ZDŠ v Slatinských Lazoch. Stretli sa bývalí tanečníci s p.učiteľkou Máriou Šoucovou, ktorá zastávala významné miesto v súbore.

            Zakladateľom súboru bol bývalý riaditeľ p.Ján Šouc. Spoločným stretnutím sme si uctili jeho pamiatku a ich zásluhu na rozvíjaní folklóru a tradícií v regióne Podpoľania. Predstavenia sa samozrejme zúčastnili aj naši žiaci, ktorí naďalej udržujú tradície nášho regiónu.

            Viac fotiek si môžete prezrieť na našom fb profile.

            https://www.facebook.com/zsslatinskelazy/

          • Projekt " Odpad ako umenie"

          • Francúzsko-obchodná komora v spolupráci s Ministerstvom školstva SR v apríli tohto roka vyhlásila projekt s názvom "Odpad ako umenie", ktorého cieľom bolo podporiť edukáciu žiakov ohľadom ochrany životného prostredia. V rámci projektu mali žiaci za úlohu vytvoriť ,,umelecké dielo“ z odpadu na tému Olympijské hry Paríž 2024. 

            Do projektu sa zapojila aj naša škola a v prvom kole sa jedno z našich diel (konkrétne žiakov 6. ročníka) dostalo medzi 18 najlepších pre porotu za II. stupeň, aj keď nakoniec sme prvé tri miesta neobsadili. 

            Všetky zúčastnené triedy i ŠKD získali krásne diplomy.

          • Výlet I. stupeň

          • Ráno svitol krásny deň,

            prerušil nám super sen. 

            Hurá! 

            Je tu výletný deň! 

            A tak vám prinášame krátky foto report zo super dňa prežitého na Lunterovom ranči na Kráľovej. 

            Slnko, kone, lanová dráha, opekačka, kamaráti a veľa dobrej nálady - toho všetkého sme dnes mali dostatok. Veď posúďte!

          • Gymnastikou a pohybovými hrami k zdravej motivácii

          • S finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja naša škola úspešne realizovala projekt Gymnastikou a pohybovými hrami k zdravej motivácii.

            Cvičebné pomôcky - tatami - budú použité pre nácvik gymnastických prvkov a foriem počas hodín telesnej výchovy ako aj pre rozvoj žiakov prostredníctvom pohybových hier v rámci medzinárodných dní športu.

             

          • Oznam - zastávka autobusu

          • Milí rodičia a žiaci,

            SAD Zvolen oznamuje, že od zajtra 22. júna (štvrtok) bude znovu obnovená zastávka pri ZŠ. Autobusy budú jazdiť v pôvodnom režime. Dočasná zastávka pri bytovkách sa ruší.

          • Exkurzia SPŠ S. Mikovíniho a ŠUP Banská Štiavnica

          • V stredu 07. júna 2023 sme vďaka Regionálnemu centru kariéry v Detve mohli navštíviť SPŠ Samuela Mikovíniho a Školu umeleckého priemyslu v Banskej Štiavnici. Predstavili nám odbory: biotechnológia a farmakológia, životné prostredie, geodézia a kartografia, vodohospodárstvo, grafický dizajn, konzervátorstvo a reštaurovanie, propagačné výtvarníctvo, odevný dizajn. Videli sme laboratória, odborné miestnosti, softvérové vybavenie a zoznámili sme sa aj s milými profesormi. Na záver sme si mohli prezrieť tajch Rozgrund, skúsiť si výpust vody, prejsť sa chodbou popod  tajch. Čerešničkou na záver bola návšteva pani prezidentky Banskej Štiavnice, ktorú sme videli naživo.

          • 👧🧒🏫👧🧒 Medzinárodný deň detí (MDD 2023) 🧒👧🧒👧

          • 1. jún je dňom, kedy svoj sviatok oslavujú všetky detičky. My sme si ho dnes s deťmi na 1. i 2. stupni spríjemnili športovými aktivitami, súťažami, logickými hádankami, úlohami zameranými na zručnosť, jazyk a i. :) 

            Popri súťažiach im na tváre či rúčky maľovala Aďka Jánošíková krásne motívy a celý deň bol plný dobrej nálady a úsmevov. 

            Deti z 1. stupňa išli po aktivitách na ihrisku spoločne s pani vychovávateľkami do kontaktnej ZOO Tropical World vo Zvolene.

            Bol to super deň, čo je určite vidieť aj z fotiek!

          • ♥️ 🇸🇰 ♥️ Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko ♥️ 🇸🇰 ♥️

          • Náš šiestak Lukáško Krnáč získal v 31. ročníku celoslovenskej literárnej súťaže Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko ČESTNÉ UZNANIE v 2a kategórii a 25. mája 2023 si v priestoroch Miestneho odboru Matice slovenskej v Nových Zámkoch prevzal za svoju prácu s názvom Ja a Ivko diplom a vecné ceny. 

            Luky, srdečne Ti blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy i obce.

          • 📖📚Čítajme si 2023 📚📖

          • Aj my ako škola sme sa zapojili do projektu Čítajme si, ktorý vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa.

            Čítanie kníh prebehlo v týždni od 22. do 26. mája 2023 vo všetkých ročníkoch a zapojili sa doň všetky deti, ktoré boli v škole. Prváčikovia, ktorí s čítaním ešte len začínajú, prečítali po kúsku a zvyšok im dočítali starší kamaráti zo 6. ročníka. 

            Veríme, že aj takýmto spôsobom pritiahneme deti k čítaniu a ukážeme im, že knihy majú (resp. by mali mať) v našich životoch dôležité miesto. 

            A ako hovorí J. K. Rowling: ,,Ak neradi čítate, tak ste len nenašli tú správnu knihu.” Tak hor sa do hľadania!

          • 🎨🖌️🖼️ TVORIVÉ DIELNIČKY V DOMOVE DÔCHODCOV 🖼️🖌️🎨🧶

          • 24. mája 2023 sa niektoré naše detičky vybrali spolu s pani vychovávateľkami do Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb Slatinka vo Zvolenskej Slatine, aby s jeho obyvateľmi strávili doobedňajší čas a v spolupráci mladšej a staršej generácie vyrobili krásne výrobky. 

            Tvorili servítkovou technikou (decoupage) svietniky s jarnými motívmi a plietli náramky priateľstva s korálkami. 

            Tieto spoločne strávené chvíle s babičkami a deduškami boli plné úsmevu , spokojnosti a porozumenia. Veríme, že podobnú akciu čoskoro zopakujeme.

          • Medzinárodný deň mlieka aj u nás v škole :)

          • Vo štvrtok 18. mája 2023 sme si v školskej jedálni pripomenuli Medzinárodný deň mlieka, ktorý sa každoročne oslavuje 16. mája. 

            Pani vedúca školskej jedálne spoločne s pani kuchárkami si pre nás pripravili hotové hody.

            Na desiatu detičky čakal výborný smotanový jogurt a po ňom všetci dostali svoje mliečne prekvapenie - Actimel, tavený syr a Tvaroháčik a zároveň sa mohli ponúknuť zo stola plného úžasných pochúťok - jednohubky s bryndzovou nátierkou, s maslom, syrom, šunkou, či ochutnať rôzne druhy syra .

            Ďakujeme, bolo to naozaj výborné a všetkým nám veľmi chutilo!!!