• Organizácia konca školského roka

          • Milí rodičia a žiaci.

            Je tu koniec školského roka 2021/22. Vo štvrtok 30.6.2022  bude prebiehať vyhodnotenie uplynulého školského roka. Po odovzdaní vysvedčenia prevádzka ŠKD bude len do 10:00 hod. Stravovanie nebude v tento deň zabezpečené.

            Prosíme Vás teda milí rodičia, aby ste zabezpečili bezpečný odchod Vášho dieťaťa domov . Za pochopenie Vám ďakujeme.

             

            Prajeme príjemné prežitie prázdnin :)

             

          • Naši výtvarníci znovu uspeli

          • Územná organizácia DPO SR Detviansko-Zvolenská vyhlásila tento školský rok  súťaž detí vo výtvarnom prejave s témou „Pomoc hasičov pri pandémii “ vo vekovej kategórii do 15 rokov.

            Niektorí naši šikovní žiaci sa zúčastnili so svojimi krásnymi prácami.

            V mladšej kategórii vyhral 1.miesto Jakubko Putnoky, v staršej kategórii  vyhrali prvé tri miesta Margarétka Jánošíková, Daška Jombíková a Majka Svinčiaková.

            Srdečne gratulujeme a ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili :)

          • Výlet ako odmena



          • Dievčatá 6. ročníka Maťka Mažgútová, Paulínka Michnová, Tánička Žitníková, Kajka Kučerová a Terka Ďurčíková sa zapojili do súťaže UKÁŽ SA! ( projekt SOŠ – OA – Detva).

            Boli vyhlásené tri témy, v ktorých bolo potrebné ukázať tvorivosť, dobré srde a vzťah k prírode. Dievčatá zaujala téma Pomôž štyrom labkám. Išlo o pomoc Zvieratkovu v Detve. Láska k zvieratám a dobré charitatívne nápady ako pomôcť útulku, prinieslo ocenenie, odmenu – výlet na Lúku plnú sysľov a návštevu Ochtinskej aragonitovej jaskyne.

            Byť v kontakte s tak roztomilým zvieratkom a mať možnosť kŕmiť ho, bol pre dievčatá úžasným zážitkom, krajším ako vecná odmena. Výlet absolvovali posledný májový deň.
            Naším šikovným šiestačkám prajeme veľa dobrých nápadov a úspechov v ďalších súťažiach s environmentálnym a charitatívnym zameraním. 

          • Športový deň so seniormi v DSS vo Zvolenskej Slatine

          • Dňa 20.6.2022 si žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka zasúťažili spolu s našimi seniormi v domove dôchodcov vo Zvolenskej Slatine.

            Bolo to veľmi pekné strávené dopoludnie s rôznymi pohybovými aktivitami pod vedením nášho pána učiteľa Poništa.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a dúfame, že sa čoskoro opäť stretneme.

          • Škola v prírode

          • Školu v prírode sme uskutočnili v hoteli Zerrenpach na Látkach od 6.6.- do 10.6.2022. Pobyt bol pre deti 2. ročníka plný zážitkov, popretkávaný turistikou, plávaním, jazdou na koni, opekaním, športovými a tvorivými aktivitami, zážitkovým učením.

            Na záver sme si každý deň písali svoje zážitky do svojich denníkov. S deťmi sme si vytvorili spoločný plagát, strom s kvetmi a budúcimi plodmi, v ktorých boli naše mená a listy, ktoré niesli posolstvo, čo nám pobyt okrem pripravených aktivít priniesol. Zasiali sme semienka samostatnosti, svedomitosti, rešpektovania, empatie, súdržnosti, pomoci, pravidla: "Čo deťom k šťastiu treba? Venovať im čas, pozornosť a seba!"

             

            Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.https://zsslatinskelazy.edupage.org/album/#photos:album:36

                                                                                                                                           Janka Hájová

             

             

          • Ľahká atletika

          • Dňa 8.6.2022 žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka sa zúčastnili na obvodnom kole v ľahkej atletike základných škôl okresu Detva pre školský rok 2021/2022. Súťažilo sa na futbalovom štadióne v Detve v nasledovných disciplínach: 60 m, 300 m, 800 m, 1000 m, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou a vrh guľou. Naši žiaci naozaj statočne bojovali a snažili sa podať ten najlepší výkon.

             

            Všetkým súťažiacim ďakujem za reprezentáciu školy a Maťovi Chovancovi srdečne blahoželáme za krásne tretie miesto v behu na 1000 m.

          • MDD 2022 :)

          • 1. 6.  sme spoločne oslávili DEŇ DETÍ. 

            Aj keď počasie vyzeralo skoro ráno hrozivo, predsa len sa vyjasnilo a my sme si mohli tento deň užiť tak, ako sa patrí.

            Najprv sa každá trieda vybrala podľa indície vo forme básničky hľadať svoj triedny poklad, ktorý bol ukrytý v rôznych častiach obce. Po nájdení, zjedení pokladu a návrate do školy už na nás čakali páni policajti, ktorí všetky deti povozili aj s majákmi a húkačkou po obci a rozdali im darčeky. Čakanie na ďalšiu časť programu si žiaci spestrili zábavou na ihrisku a potom tu už boli hasiči aj so svojimi autami. Tí najprv poukazovali techniku, odpovedali na zvedavé otázky a potom dovolili sa pofotiť za volantom auta .

            A, samozrejme, bola aj voda. Veeeeeľa vody.

            Posledným bodom programu boli psovodi, ktorí nám spoločne so psíkmi ukázali nielen poslušnosť svojich psích kolegov a reagovanie na povely, ale aj chytenie útočníka a nakoniec sme mohli pomojkať a vyhladkať najmladšieho 4mesačného psieho člena.

            Popri tom všetkom ešte krásne vyzdobila a namaľovala tváričky detí Aďka Jánošíková svojím úžasným umením.

            Ďakujeme všetkým deťom za účasť na dnešnom dni. 

             

            Veríme, že ste si ho užili a budete mať naň pekné spomienky.

             

            Viac fotiek z tohto krásneho dňa si môžete pozrieť na našom fb profile. https://www.facebook.com/zsslatinskelazy

             

          • McDonald Cup

          • Dňa 19.5. sa naši žiaci zúčastnili Okresného kola v Malom futbale v Detve. Žiaci si super zašportovali a zabavili sa.

            Vedieme deti k pohybu!