• OK Technická olympiáda

          • Naši žiaci sa 24.11. 2022 zúčastnili Okresného kola Technickej Olympiády na SOŠ Detva. Na SOŠ Detva zároveň prebiehala súťaž Talenty pre firmy, na ktorej sa taktiež zúčastnili žiaci našej školy.

            Naši žiaci preukázali svoju technickú zručnosť pri zhotovovaní vlastných výrobkov, modelácii v 3D programe či pájkovaní.

            Gratulujeme všetkým zúčastneným!

          • Balíčky pre babičky a deduškov do Domova dôchodcov

          • Milí rodičia, deti, priatelia školy, známi i neznámi.

             

            Obraciam sa na Vás i tento rok (v tento pomaly už predvianočný čas), s prosbou. 

            Iste sa pamätáte, keď sme po minulé roky potešili srdiečka babičiek a deduškov v Domove dôchodcov vo Zvolenskej Slatine. 

            Čo poviete, keby sme im aj tento rok spríjemnili predvianočné chvíle a aspoň nejakou drobnosťou v balíčku im dodali nádej, že niekto na nich myslí?

            Chceli by sme sa teda ako škola (my všetci tu) spojiť a niečo vymyslieť i tento rok... Pridáte sa k nám? Netreba veľa... Veď všetci vieme, že táto doba je ťažká, ale keď sa každý podelí s malým kúskom, môžeme aj tento rok urobiť niekomu veľa radosti. A verte mi, tie slzy vďaky v očiach babičiek a deduškov v domove dôchodcov za to stoja. Naozaj! 

            Ak teda máte doma niečo zo zoznamu alebo viete niečo, čo by potešilo 16 babičiek a 2 deduškov, kúpiť, tak by to bolo úžasné. 

            A čo by to mohlo byť? 

             Niečo sladké - cukríky, keksíky, Hašlerky...

             Niečo slané - chrumky, tyčinky...

             Niečo teplé - čaj, káva, horúca čokoláda...

             Niečo mäkké, čo zahreje - ponožky, rukavice, háčkované papučky...

             Niečo voňavé - šampón, sprchový gél...

             Niečo na zábavu - krížovky, knižka...

             Niečo zo srdca - nejaká drobnosť - anjelik, soška, náramok, pohľadnica...

            Môžete poslať veci po svojich deťoch do drevenice buď mne (p.uč.Katarína Kamenská) alebo mojim kolegyniam. Vyčleníme jednu veľkú krabicu, do ktorej budeme veci ukladať a potom všetko potriedime a zavezieme do Zvolenskej Slatiny. 

             

            A dokedy? Najlepšie do toho 6.12.2022,  aby sme to všetko postíhali potriediť a spravodlivo prerozdeliť. 

             

            Ak sa podarí, balíčky by mohli zaniesť naše detičky a zároveň by sme spravili pre týchto úžasných ľudí aj nejaké to malé vystúpenie. 

          • Futbalový turnaj pre 2. stupeň

          • Dňa 21. 11. sme na našej škole ZŠ Slatinské Lazy zorganizovali pre žiakov v rámci "Týždňa boja proti drogám" akciu Interný futbalový turnaj 2. stupeň.

            Akcia sa niesla v duchu ,,Zober loptu, nie drogy“. Žiaci sú športom motivovaní k zdravému životnému štýlu a rozvojom osobnosti pri uplatnení tímového postoja v duchu Fair -play.

            Veľmi nás teší hojná účasť a veľký záujem našich žiakov o športové aktivity.

          • Online burza stredných škôl BBSK pre rodičov budúcich stredoškolákov

          • Milí, rodičia!

            Banskobystrický samosprávny kraj Vás pozýva na druhý ročník podujatia „Online burza stredných škôl BBSK“, zamerané na predstavenie a výber strednej školy pre žiakov základných škôl a ich rodičov v našom kraji.

             

            Podujatie sa bude realizovať  v dňoch 21. - 25. 11. 2022 - prostredníctvom YouTube a online diskusií  pre žiakov a  rodičov priamo so zástupcami jednotlivých stredných škôl.

             

            Cieľom podujatia je  prezentovať všetky  prihlásené stredné školy v Banskobystrickom kraji. Žiaci základných škôl, ale aj ich rodičia sa prostredníctvom pripravených príspevkov dozvedia viac o možnostiach štúdia na stredných školách, podmienkach  prijatia, priebehu prijímacích skúšok aj o následnom  uplatnení.

              

            Všetky podrobnejšie informácie budú uvedené aj na stránke www.idemnastrednu.sk.

             

            Link na promo video:https://fb.watch/gFYyWrT_C7/.

          • Zúčastnili sme sa DOD na TU vo Zvolene

          • Naši žiaci 7., 8. a 9. ročníka sa v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku zúčastnili Dňa otvorených dverí na Katedre Environmentálneho inžinierstva Technickej Univerzity vo Zvolene.

            Žiaci sa interaktívnou a zábavnou formou zoznámili s metódami separácie, stanovovaním vzoriek, testami ekotoxicity či testami biodegradácie. Testy ekotoxicity boli prepojené s mikroskopickým pozorovaním vodných kôrovcov – perloočiek (dafnia).  V rámci mikrobiológie si žiaci zároveň prakticky vyskúšali kultiváciu baktérií na živnom médiu – agare. Na záver podujatia bola pre žiakov pripravená ukážka zviditeľnenia elektricky nabitých častíc použitím hmlovej komory či odhaľovanie skrytého písma chemickými činidlami.

            Praktické pokusy sú efektívnym nástrojom pre oboznámenie žiakov s vednými disciplínami a motiváciou pre ďalší rozvoj žiakov v tejto oblasti.

            Chceli by sme sa veľmi pekne poďakovať pánovi učiteľovi Ing. Poništovi za uskutočnenie tejto zaujímavej exkurzie a tiež pracovníkom Katedry Environmentálneho inžinierstva za ich ochotu, prístup a úžasné vedomosti, ktoré našim žiakom prezentovali.

          • Týždeň boja proti drogám

          • V rámci novembrovej akcie Týždňa boja proti drogám bola na našej škole zrealizovaná prednáška Poradenského centra zdravia, zameraná na tému návykových látok vo vzťahu k vývoju mladistvým.

            Prednáška bola spojená s praktickou ukážkou merania oxidu uhoľnatého ako ukazovateľa  inhalácie cigaretového dymu. 

          • Exkurzia na Zvolenský zámok

          • Navštívili sme expozíciu Európskeho maliarstva zo 16.- 19. storočia. Zážitkové učenie prináša deťom niečo nové a zaujímavé a tak 11.11. 2022 sme takéto učenie  absolvovali na Zvolenskom zámku . Zvery a bájne tvory nás sprevádzali  z obrazu do obrazu. Žiaci sa s opicou a čivavou zúčastnili dobrodružnej cesty magickým svetom obrazov a objavovali život v minulosti.

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, milí žiaci ,


            v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. Z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, udeľujem

            na stredu 16.11.2022 a piatok 18.11.2022 riaditeľské voľno


            z prevádzkových dôvodov: nutnej výmeny okien na školskej jedálni

            V uvedený deň nebude možné:


            - zabezpečiť stravovanie pre našich žiakov
            - zabezpečiť vyučovanie z dôvodu prerušenia prevádzky v školskej jedálni
            - prevádzkovať školský klub detí

                                                                                                            Ďakujem za pochopenie

                                                                                                                             Ing. Miroslava Hozlárová
                                                                                                                                  riaditeľka školy