• ORGANIZÁCIA konca školského roka 2022-2023

          • Milí rodičia a milí žiaci,

            je tu posledný týždeň tohto školského roka. Ešte pred tým ako dostaneme v piatok vysvedčenie, čaká nás veľa úloh. Musíme odovzdať učebnice, upratať triedy, zobrať si domov všetky veci. Žiaci II. stupňa ešte absolvujú Cvičenie v prírode.

            Už od zajtra ( teda od utorka 27. 6. 2023 a tiež v stredu a vo štvrtok) bude skrátené vyučovanie na 4 hodiny. V tieto dni bude prebiehať ešte prevádzka ŠKD a tiež prevádzka Školskej jedálne.

            V piatok odmeníme najúspešnejších žiakov školy, odovzdáme Vám vysvedčenia a rozlučíme sa s našimi deviatakmi. V tento deň už nebude fungovať ani ŠKD a ani Školská jedáleň. Vyučovanie v piatok končí o 10. 00. Prosíme, aby ste zabezpečili  odvoz Vašich detí zo školy.

             

            Ďakujeme.

             

            ZŠ Slatinské Lazy

             

          • Koncoročné výlety

          • Tradične najobľúbenejšou časťou školského roka sú pre našich žiakov posledné mesiace. Nielen preto, že sa venujeme veľa aktivitám vonku a na ihrisku, ale hlavne sa vždy roztrhne vrece s výletmi malými, ale aj väščími.

            Minulý týždeň sme sa vybrali do Bratislavy. Navštívili sme komentovanú prehliadku Bratislavského hradu - Historického múzea, tiež výstavisko Incheba a výstavu Cosmos. https://www.cosmosbratislava.sk/ Tá nás previedla históriou pilotovaných letov do vesmíru od ich začiatkov až po súčasné a plánované misie. Vznikla v spolupráci s americkou NASA a múzeum a vzdelávacie centrum Cosmosphere. Výstava obsahuje stovky originálnych artefaktov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet. A nakoniec sme spoznávali aj krásy Starého mesta.

            A dnes sme sa odhodlali vziať žiakov na Rafting na rieku Hron. Vodácka firma navode.sk nám zabezpečila komplexný servis,  aby náš zážitok bol čo najlepší a najbezpečnejší. Poskytli nám komplexnú výstroj (pre skúsených vodákov aj začiatočníkov): rafty, kanoe, pádla, vesty .  Žiaci boli spokojní a už teraz sa tešia na ďalší splav.

             

            Viac fotiek z výletov si môžete pozrieť na našom fb profile. https://www.facebook.com/zsslatinskelazy/

             

             

             

             

          • 70. výročie založenia DFS Dolina pri ZDŠ v Slatinských Lazoch

          • 17.06.2023 sme si pripomenuli 70. výročie založenia DFS Dolina pri ZDŠ v Slatinských Lazoch. Stretli sa bývalí tanečníci s p.učiteľkou Máriou Šoucovou, ktorá zastávala významné miesto v súbore.

            Zakladateľom súboru bol bývalý riaditeľ p.Ján Šouc. Spoločným stretnutím sme si uctili jeho pamiatku a ich zásluhu na rozvíjaní folklóru a tradícií v regióne Podpoľania. Predstavenia sa samozrejme zúčastnili aj naši žiaci, ktorí naďalej udržujú tradície nášho regiónu.

            Viac fotiek si môžete prezrieť na našom fb profile.

            https://www.facebook.com/zsslatinskelazy/

          • Projekt " Odpad ako umenie"

          • Francúzsko-obchodná komora v spolupráci s Ministerstvom školstva SR v apríli tohto roka vyhlásila projekt s názvom "Odpad ako umenie", ktorého cieľom bolo podporiť edukáciu žiakov ohľadom ochrany životného prostredia. V rámci projektu mali žiaci za úlohu vytvoriť ,,umelecké dielo“ z odpadu na tému Olympijské hry Paríž 2024. 

            Do projektu sa zapojila aj naša škola a v prvom kole sa jedno z našich diel (konkrétne žiakov 6. ročníka) dostalo medzi 18 najlepších pre porotu za II. stupeň, aj keď nakoniec sme prvé tri miesta neobsadili. 

            Všetky zúčastnené triedy i ŠKD získali krásne diplomy.

          • Výlet I. stupeň

          • Ráno svitol krásny deň,

            prerušil nám super sen. 

            Hurá! 

            Je tu výletný deň! 

            A tak vám prinášame krátky foto report zo super dňa prežitého na Lunterovom ranči na Kráľovej. 

            Slnko, kone, lanová dráha, opekačka, kamaráti a veľa dobrej nálady - toho všetkého sme dnes mali dostatok. Veď posúďte!

          • Gymnastikou a pohybovými hrami k zdravej motivácii

          • S finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja naša škola úspešne realizovala projekt Gymnastikou a pohybovými hrami k zdravej motivácii.

            Cvičebné pomôcky - tatami - budú použité pre nácvik gymnastických prvkov a foriem počas hodín telesnej výchovy ako aj pre rozvoj žiakov prostredníctvom pohybových hier v rámci medzinárodných dní športu.

             

          • Oznam - zastávka autobusu

          • Milí rodičia a žiaci,

            SAD Zvolen oznamuje, že od zajtra 22. júna (štvrtok) bude znovu obnovená zastávka pri ZŠ. Autobusy budú jazdiť v pôvodnom režime. Dočasná zastávka pri bytovkách sa ruší.

          • Exkurzia SPŠ S. Mikovíniho a ŠUP Banská Štiavnica

          • V stredu 07. júna 2023 sme vďaka Regionálnemu centru kariéry v Detve mohli navštíviť SPŠ Samuela Mikovíniho a Školu umeleckého priemyslu v Banskej Štiavnici. Predstavili nám odbory: biotechnológia a farmakológia, životné prostredie, geodézia a kartografia, vodohospodárstvo, grafický dizajn, konzervátorstvo a reštaurovanie, propagačné výtvarníctvo, odevný dizajn. Videli sme laboratória, odborné miestnosti, softvérové vybavenie a zoznámili sme sa aj s milými profesormi. Na záver sme si mohli prezrieť tajch Rozgrund, skúsiť si výpust vody, prejsť sa chodbou popod  tajch. Čerešničkou na záver bola návšteva pani prezidentky Banskej Štiavnice, ktorú sme videli naživo.

          • 👧🧒🏫👧🧒 Medzinárodný deň detí (MDD 2023) 🧒👧🧒👧

          • 1. jún je dňom, kedy svoj sviatok oslavujú všetky detičky. My sme si ho dnes s deťmi na 1. i 2. stupni spríjemnili športovými aktivitami, súťažami, logickými hádankami, úlohami zameranými na zručnosť, jazyk a i. :) 

            Popri súťažiach im na tváre či rúčky maľovala Aďka Jánošíková krásne motívy a celý deň bol plný dobrej nálady a úsmevov. 

            Deti z 1. stupňa išli po aktivitách na ihrisku spoločne s pani vychovávateľkami do kontaktnej ZOO Tropical World vo Zvolene.

            Bol to super deň, čo je určite vidieť aj z fotiek!