• ♥️ 🇸🇰 ♥️ Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko ♥️ 🇸🇰 ♥️

          • Náš šiestak Lukáško Krnáč získal v 31. ročníku celoslovenskej literárnej súťaže Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko ČESTNÉ UZNANIE v 2a kategórii a 25. mája 2023 si v priestoroch Miestneho odboru Matice slovenskej v Nových Zámkoch prevzal za svoju prácu s názvom Ja a Ivko diplom a vecné ceny. 

            Luky, srdečne Ti blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy i obce.

          • 📖📚Čítajme si 2023 📚📖

          • Aj my ako škola sme sa zapojili do projektu Čítajme si, ktorý vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa.

            Čítanie kníh prebehlo v týždni od 22. do 26. mája 2023 vo všetkých ročníkoch a zapojili sa doň všetky deti, ktoré boli v škole. Prváčikovia, ktorí s čítaním ešte len začínajú, prečítali po kúsku a zvyšok im dočítali starší kamaráti zo 6. ročníka. 

            Veríme, že aj takýmto spôsobom pritiahneme deti k čítaniu a ukážeme im, že knihy majú (resp. by mali mať) v našich životoch dôležité miesto. 

            A ako hovorí J. K. Rowling: ,,Ak neradi čítate, tak ste len nenašli tú správnu knihu.” Tak hor sa do hľadania!

          • 🎨🖌️🖼️ TVORIVÉ DIELNIČKY V DOMOVE DÔCHODCOV 🖼️🖌️🎨🧶

          • 24. mája 2023 sa niektoré naše detičky vybrali spolu s pani vychovávateľkami do Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb Slatinka vo Zvolenskej Slatine, aby s jeho obyvateľmi strávili doobedňajší čas a v spolupráci mladšej a staršej generácie vyrobili krásne výrobky. 

            Tvorili servítkovou technikou (decoupage) svietniky s jarnými motívmi a plietli náramky priateľstva s korálkami. 

            Tieto spoločne strávené chvíle s babičkami a deduškami boli plné úsmevu , spokojnosti a porozumenia. Veríme, že podobnú akciu čoskoro zopakujeme.

          • Medzinárodný deň mlieka aj u nás v škole :)

          • Vo štvrtok 18. mája 2023 sme si v školskej jedálni pripomenuli Medzinárodný deň mlieka, ktorý sa každoročne oslavuje 16. mája. 

            Pani vedúca školskej jedálne spoločne s pani kuchárkami si pre nás pripravili hotové hody.

            Na desiatu detičky čakal výborný smotanový jogurt a po ňom všetci dostali svoje mliečne prekvapenie - Actimel, tavený syr a Tvaroháčik a zároveň sa mohli ponúknuť zo stola plného úžasných pochúťok - jednohubky s bryndzovou nátierkou, s maslom, syrom, šunkou, či ochutnať rôzne druhy syra .

            Ďakujeme, bolo to naozaj výborné a všetkým nám veľmi chutilo!!!