• Oznam pre rodičov - zdravotný stav žiaka

          • Milí rodičia, 

            vzhľadom na  zhoršujúcu sa situáciu ohľadom respiračných ochorení v okolitých obciach, chceli by sme Vás  poprosiť o ústretovosť.

            Ak Vaše dieťa má akékoľvek  príznaky (telesná slabosť, hnačka, kašeľ, výtok z nosa, zvýšená teplota, bolesti hlavy a iné), neposielajte ho prosím Vás do školy.

            Aby sme sa vyhli problémom, ktoré súvisia s  urgentným  nahlasovaním na Úrad verejného zdravotníctva  a následnému uzatvoreniu tried, mohli by ste situáciu riešiť promptne a zodpovedne.

            Jedná sa o zdravie všetkých, žiakov a aj zamestnancov školy .

            Veľmi pekne Vám ďakujeme za pochopenie. 

             

                                                                                                                                       Kolektív ZŠ Slatinské Lazy 

          • Európsky týždeň športu 2022

          • #BeActive – nielen počas tohto týždňa, ale po celý rok.

            Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Tento rok bude prebiehať už 8. ročník, hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“, ktoré má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Európsky týždeň športu sa koná v 40 krajinách Európy od 23. do 30. septembra.

            Aj naša škola sa tento rok zapája do tejto výzvy vlastnými pohybovými aktivitami pod vedením pána učiteľa Ing. Juraja Poništa.

          • Exkurzia do Španej doliny

          • 22. 9. sme so žiakmi navštívili Španiu dolinu.

            Špania dolina je nádherná lokalita uprostred Starohorských vrchov. Obec už v stredoveku preslávili bohaté náleziská medených rúd. Ich ťažbou a spracovaním sa stala obec známou nielen v Európe, ale aj po celom svete. My sme najprv navštívili Múzeum medi Baníckeho bratstva Herrengrund. Úžasný a plný informácií bol výklad pána Sitara. Potom sme sa presunuli k banskému dopravnému prekopu Špania dolina-Piesky. Prekop má dĺžku 1,6 km. Žiaci dostali prilbu a svietidlo a prešli tento úsek. Sprevádzala nás veľmi príjemná pani Ingrid Lunckiewicova.

            Obom by sme chceli veľmi pekne poďakovať a veľmi radi sa sem znova vrátime.

          • Návšteva hvezdárne

          • 21. 9. 2022

            So žiakmi 2. a 5. ročníka sme navštívili hvezdáreň Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom. Žiaci 5. ročníka tému vesmír preberajú na hodinách Geografie a na ďalšej hodine si spracovali projekt o planétach.

            Žiaci z 2. ročníka si tvorivou formou tiež spracovali projekt na temu Vesmir z exkurzie. Prepojenie predmetov SJ-pisanie, ČÍT - Mýty a hviezdy, Malý a Veľký voz, Planéty, Prezentácie o Vesmire, rozhovor, VYV.

            Maťko z 2. ročníka napísal o výlete :

            "Dňa 21. 9. 2022 sme navštívili Hvezdáreň M. Hella v Žiari nad Hronom. V hviezdnej sále sme videli film Polaris. Vo vesmírnej ponorke tučniak James a medveď Vladko spoznávajú zákonitosti Vesmíru. Napínavý príbeh vedeckého bádania sa nám veľmi páčil. V Ufo učebni sme spoznali zákony prírody. Pomocou ďalekohľadu sme pozorovali Slnko. Všetko bolo super."

          • Európsky deň jazykov

          • 26. september vyhlásila Rada Európy za Európsky deň jazykov. Cieľom tohto dňa je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov.

            Jeho cieľom je podnietiť 700 miliónov Európanov zo 46 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu, Rada Európy podporuje mnohojazyčnosť v celej Európe.

            Viac aktivít pri príležitosti tohto dňa si môžete pozrieť na tomto odkaze.

          • ZELENÁ OTVORENÝM ŠKOLÁM v školskom roku 2022/2023

          • Cieľom dokumentu „Zelená otvoreným školám“ je udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach podobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 (ďalej len „COVID-19“) a mimoriadnej situácie.

            Dokument vychádza z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, ako aj opatrení, rozhodnutí Úradu verejnéhozdravotníctva SR a rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „rozhodnutie ministra školstva“).Tento dokument sa vzťahuje na všetky materské, základné a stredné školy, všetky typy špeciálnych škôl, odborné učilištia a praktické školy, jazykové školy, základné umelecké školy a školské zariadenia (ŠKD, CVČ, ŠJ, VŠJ, ŠI, DC, RC,LVS, CPPPaP, CPP a ŠCPP) bez ohľadu na zriaďovateľa.

            Dokument je určený aj pre zariadenia predprimárnehovzdelávania (tzv. nesieťové zariadenia), ktoré sú zapísané v registri zariadení predprimárneho vzdelávania.


            Dokument si môžete stiahnuť na tomto odkaze zelena_otvorenym_skolam.pdf